Bierkaart

Bierkaart

Bierkaart van steakhuis de Steakerij

Onze bierkaart staat vol  regionale bieren ,die wij in ons glutenvrij steakhuis schenken, en een paar bieren uit België, van onze zuiderburen. Onder andere mooi Drents bier van Maallust en van de tap een lekker fris Gronings biertje genaamd Grunn.  De bieren bevatten gluten en daarom wordt er gescheiden en zorgvuldig gewerkt, zodat er geen  kruisbesmetting kan optreden.

Glutenvrij bier

Wij hebben uiteraard ook glutenvrij bier in ons steakhuis, want iedereen moet kunnen genieten van een lekker biertje bij zijn of haar glutenvrij eten. Helaas hebben wij in het steakhuis geen glutenvrij tap bier. Prijs van onze glutenvrije bieren is 4,75

Glutenvrije Schnitzer radler is gebrouwen uit gierstmout met citroenlimonade. Heerlijk dorstlessend en met slechts 2.6% alcohol. Gebrouwen in het Zwarte Woud is Schnitzer Bräu al jaren populair door haar goed smaak en drinkbaarheid.Glutenvrij Mongozo Premium Pilsener is een fairtrade, biologische en glutenvrije pils met 5% alcohol. Mongozo Premium Pilsener is het eerste pils ter wereld dat gebrouwen is met drie unieke elementen. Max Havelaar Fairtrade, Biologisch en Glutenvrij in een fles. Bovendien de eerste Fairtrade pils ter wereld. Dit bier is licht bitter, hoppig zacht van smaak, een fris doordrinkbier. De brouwer maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige biologische gerstemout, biologische hop en fairtrade en biologisch gecertificeerde rijst. Alcoholpercentage 5.0%.

 

De bieren van Maallust

Vienna;  DE VAGEBOND 5%  €4,75

De Vagebond is een koperkleurig bier. Vienna bier is de tegenhanger van het  pils. Vienna is gebaseerd op de oude receptuur van pils. De Vagebond is bekroond, onder gistend bier. Een vol en goed doordrinkbaar bier; moutig van smaak en met een licht bittere afdronk.

Vienna bier van Maallust. Dit bier schenken wij veel als lekker alternatief voor pils. Bij een steak f een visje doet dit bier het goed. Ook op het terras een feestje. Ons restaurant in de buurt van Assen is groot fan van de Maallust bieren.

Dubbel; mooie madam 7%   €4,75

De Mooie Madam is een heerlijk, klassiek donker koperkleurig bier, Het bier is geïnspireerd door Belgisch dubbel en heeft een vol moutig, zoete smaak waarin je honing, kandij en karamel proeft. In de afdronk van Mooie Madam zit een mooie bittertje en verwarmt ieders hart.

Dubbel bier van Maallust. Maallust heeft dit bier 'mooie madam'genoemd. In ons steakhouse is dit biertje van Maallust geliefd bij een mooie regionale steak. Uiteraard is al ons eten in het steakhouse glutenvrij. Ook al het eten in het buffetrestaurant is glutenvrij. Al u coeliakie heeft kunt u helaas geen maallust bier drinken. Maar wij hebben wel lekker glutenvrij bier.

Quadrupel ; 1818  10%   €6,=

De Maallust 1818 is de generaal onder de speciaalbieren. Deze prachtige quadrupel heeft een moutige, volle, iets zoete smaak. In de smaak herkent u tevens tonen van peer en zwarte bessen. Dit mooie diep donkerbruine bier heeft een hoppige afdronk. Het bier is genoemd naar het oprichtingsjaar van de Maatschappij van Weldadigheid: het jaar dat voor Veenhuizen alles veranderde.

weizen;de kolonist 5%  €4,75

Een heerlijk fris, zacht fruitig tarwebier van hoge gisting. Een fijne frisse dorstlesser. Dit romige smaakvolle bier heeft tonen van banaan en citrus en is een genot om te drinken bij warmere temperaturen. Ons bier is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

in ons steakhouse schenken wij bieren van Maallust. Dit is een weizen, welke niet glutenvrij is.DE kOLONIST 5% . Smaak; romig, citrus, vol Afdronk; licht bitter, fruitig Kleur; licht geel, troebel. In ons buffetrestaurant schenken wij dit bier uiteraard ook. Het restaursnt vind u in de buurt van Assen.

bieren van Maallust

Kasteelbier Rouge is een fruitbier gebrouwen door brouwerij Van Honsebrouck. Dit is een combinatie tussen Kasteelbier Donker en kersenlikeur. Hierdoor ontstaat een zoete smaak. Het donkere bier heeft tonen van chocolade en zoethout, deze smaken dragen bij aan de zoete smaak. Door de kersen is er nog een licht zuurtje te proeven. Verder heeft het bier een alcoholpercentage van 8,0%. Schenk Kasteelbier Rouge op een temperatuur van zes graden Celsius.
Kasteelbier Rouge is een fruitbier gebrouwen door brouwerij Van Honsebrouck. Dit is een combinatie tussen Kasteelbier Donker en kersenlikeur. Hierdoor ontstaat een zoete smaak. Het donkere bier heeft tonen van chocolade en zoethout, deze smaken dragen bij aan de zoete smaak. Door de kersen is er nog een licht zuurtje te proeven.
Het heeft het bier een alcoholpercentage van 8,0%.   €4,75

Blond bier; DE WELDOENER 6,7%

De Weldoener van Maallust is een soepel, blond bier van hoge gisting.  De smaak is bitterzoet en iets hoppig. Het bier heeft een mooie, goudgele kleur en een stevige, volle schuimkraag. De Weldoener lekker doordrinkbaar, ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Het steakhouse in de buurt van Assen presenteert met trots dit heerlijke blond bier van Maallust. Vol van smaak met een heerlijk ligt bittere afdronk. Ook in het buffetrestaurant wordt dit bier goed verkocht.

tripel; zware jongen 9%  €4,75

Maak kennis met de Maallust Zware Jongen Tripel. Het is een goudgeel bier van hoge gisting. Dit klassieke tripel bier van 9% alcohol is stevig gehopt en heeft een romige, witte schuimkraag. De smaak is kruidig en vol van mout, met een mooie hop bitterheid in de afdronk.

spelt bier; De pauper 5,5%  €4,75

De Pauper is een bijzonder en lichtblond spelt bier. Hij heeft smaken van citrus en koriander en heeft een subtiele, hoppige afdronk. Spelt is één van de oudst bekende tarwegewassen; duizenden jaren geleden werd het al geteeld. Dankzij dit bijzondere graan krijgt de Pauper haar stevige, karakteristieke smaak.Heerlijk dorstlessend.

Maallust spelt bier. Dit is een bijzonder biertje van Maallust. Dit bier van Maallust smaakt heerlijk op het terras van ons steakhouse. Uiteraard smaakt het ook goed in het steakhouse of in het buffetrestaurant. Ons restaurant is in de buurt van Borger. Het beste steakhouse in de buurt van Borger.

bockbier; De Landloper  6,7%  €4,75

De Landloper is een bockbier met een nagisting op de fles. Het bockbier is krachtig, lichtzoet en volmoutig. Je proeft tonen van karamel en gebrande mout. Dit najaarsbier heeft een diepe roodbruine kleur en een volle moutige afdronk. elke herfst op onze bierkaart te vinden.

Maallust bokbier in het steakhouse. Het maallust bokbier is elke winter een hit in het steakhouse en in het buffetrestaurant. Genieten van Maallust bokbier in koude tijden.Daar wordt je weer lekker warm van. In ons steakhouse en in het buffetrestaurant bieden wij dit elke winter weer met plezier en succes aan. Ons glutenvrije steakhouse en glutenvrije buffetrestaurant vind u in de buurt van Borger€ 4.75