uit eten


uit eten is een beleving

Uit eten gaan moet een beleving zijn, die veel verder gaat dan alleen het lunchen, buffetten of lekker dineren. Uiteraard staat een goede maaltijd bovenaan het lijstje van velen, maar er is veel meer.

Het eten moet goed bereid zijn en duidelijk met zorg en liefde opgemaakt gepresenteerd worden.

Uit eten bij de Steakerij houd ook een heerlijk lunch in met stoofpot, friet en salade. Je vind Het Drentse steakhuis de Steakerij in het hart van Drenthe  In het Drentse steakhuis kunt u genieten van deze mooie steak. Ribeye met lekkere saus. Uiteraard glutenvrij. Uit eten is een beleving

De sfeer

De sfeer van het restaurant moet jou aanspreken en  je moet je er eigenlijk thuis voelen op een manier dat je eigenlijk maar niet naar huis wil. Dit is een moeilijk aspect, omdat iedereen een eigen smaak heeft. Daarom zij er natuurlijk ook zo veel verschillende restaurants. De een ouderwets, de andere weer hypermodern of hip. De een serveert goedkoop en eenvoudig eten terwijl het andere restaurant zich juist bezig houd met luxe en dure producten. Wij houden ons meer bezig met regionale producten, omdat wij het fijn vinden om te shoppen op plekken waar je bekent mee bent.

Maar wat je ook doet als restaurant, de sfeer en inrichting moet wel aansluiten bij de menukaart. Een pizza eten bij een chinees restaurant zal je waarschijnlijk niet goed bevallen.

Hygiëne

In een restaurant moet alles schoon, netjes en verzorgd zijn. Je wil niet eten op een locatie waar verf van de kozijnen valt, behang vergeelt is en de deurklinken plakkerig aan voelen. Nee, je wilt schone toiletten die fris ruiken en een verzorgd interieur, waar duidelijk aandacht aan is besteed.

Gastvrijheid

Gastvrijheid. Dit is volgens ons misschien wel de belangrijkste factor (naast het eten) voor de gasten. Je wilt vriendelijk ontvangen worden door iemand die laat merken dat hij/zij blij is jou te zien in het restaurant. Belangstelling hebben voor de wensen van de gasten en deze zo goed mogelijk uit voeren. Vriendelijkheid, correctheid, gezelligheid en bescheidenheid zijn de termen die hoog in het vaandel staan. Vriendelijke bediening die altijd correct handelt, maar ook gezellig is. Uiteraard hoort de bediening ook zijn plaats te kennen en de gast te benaderen zoals deze dit wenst. Ervaren obers en serveersters voelen dit direct aan.

De prijs-kwaliteit verhouding

Dit alles moet natuurlijk ook betaalbaar zijn. De prijs is niet het belangrijkste voor de meeste gasten, maar het moet natuurlijk wel kloppen. Een biertje in een luxe restaurant mag meer kosten dan in een gezellig bruin café. Dat vinden wij logisch zolang het maar allemaal in verhouding staat met elkaar. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het eten en de omgeving moet correct zijn en dus goed voelen.

De regionale steaks zijn inkoop een stuk duurder dan steaks uit Afrika o.i.d. , waar massaproductie de prijs drukt en inkoop dus goedkoper is, ondanks het transport. Regionaal vlees is duurder omdat het vaak arbeidsintensiever is en kleinschalig.

Hoe wij dit allemaal doen? Reserveer nu en ontdek, of bekijk eerst ons menu en reserveer dan, want genieten doe je bij de Steakerij.

+ There are no comments

Add yours