Regionaal vlees van het Drentse weiderund

Mooi regionaal vlees uit Drenthe

Het Drentse weiderund

Ons regionaal vlees komt van het  Drentse weiderund, die leeft in de Drentse natuurgebieden. De kalveren worden daar op natuurlijke wijze geboren en blijven zo lang mogelijk bij hun moeder.

In de natuurgebieden waar de koeien leven zitten de grassen vol met kruiden, wat goed is voor de dieren en wat ze erg lekker vinden. Het gras zelf wordt weinig tot niet bemest en is niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen. Je komt dus ook geen bestrijdingsmiddelen in het vlees tegen.

In de winter zijn de dieren uiteraard op stal waar ze zeer goed verzorgd worden door de boeren. Het voer wat de dieren in de winter krijgen komt ook uit de Drentse natuurgebieden. In de winter worden de dieren bijgevoerd met krachtvoer wat voor het grootste deel ook uit Drenthe komt, maar soms ook buiten de provincie wordt aangekocht.

Onze steaks zijn  van topkwaliteit en zijn  afkomstig van Drentse  koeien. Deze dieren hebben hun leven lang in de Drentse natuur hebben geleefd. Het gras dat de dieren eten bevat veel kruiden en is nauwelijks bemest en niet in aanraking geweest met chemische bestrijdingsmiddelen. Het voer dat de dieren ’s winters op stal krijgen komt ook  uit de Drentse natuurgebieden. Slechts het krachtvoer, dat deel uitmaakt van het winterrantsoen, moet nog worden aangekocht, soms komt dit voer niet uit Drenthe.

Dit alles beleef en proef je wanneer je bij ons zo’n heerlijke steak besteld, afkomstig van deze dieren. Mals en van zeer goede kwaliteit.