Glutenvrije Paasbrunch


De glutenvrije Paasbrunch, dit jaar voor het eerst gehouden, was een groot succes. Zowel op de eerste Paasdag als ook op de tweede Paasdag zaten wij volledig vol geboekt.

Voor iedereen met coeliakie was het een echt feest om onbezorgd glutenvrij te kunnen brunchen, zonder bang te hoeven zijn. Alles mogen eten zonder de kans om ziek te worden. Geen risico op kruisbesmetting, maar gewoon lekker genieten van al het lekkere eten. Wij hebben dan ook veel positieve reacties ontvangen.

Voor de mensen die niet glutenvrij hoeven te eten is het brood wel wat wennen. Het is wel lekker maar het brood is ook wat droger en minder elastisch dan gewoon brood. Toch hebben wij lekker brood neer kunnen zetten. Het brod kwam voor het grootste deel van  Bakker Leo uit Almelo en wat kleinere broodjes van de Lidl.

Alle gerechten om het brood heen smaken gewoon zoals het hoort, hier is geen smaakverschil met niet glutenvrije producten te vinden. Dit is omdat wij alles zelf maken en omdat er in de verse producten en vlees geen gluten zitten. Dit eiwit komt alleen voor in diverse graansoorten.

Volgend jaar gaan wij uiteraard weer een glutenvrije brunch houden met de Paasdagen. Dan hebben wij ook meer ruimte omdat het dan in het buffetrestaurant gehouden wordt. Dit kon dit jaar nog niet omdat er dit jaar, voor de laatste keer, nog een gewone brunch werd gehouden omdat er al veel reserveringen stonden voordat wij hadden besloten volledig glutenvrij te worden.

 

+ There are no comments

Add yours