glutenvrij koken in de horeca
Gluten in de horeca
Eigenlijk een beetje raar dat er zo veel restaurants zijn met professionele koks in de keuken die niet glutenvrij kunnen of willen koken. Want zo veel stelt het nou ook weer niet voor. Je moet een paar aanpassingen doen, maar dat is dan ook alles.
Geen tarwebloem gebruiken maar een glutenvrije variant zoals bijvoorbeeld maismeel, rijstmeel, boekweitmeel, havermeel en amandelmeel. Er keuze genoeg. Vaak worden deze meelsoorten gemengd voor verschillende doeleinden. Voor de binding van saus gebruiken wij niet het zelfde meelmengsel als bijvoorbeeld voor appeltaart.
Waarom vinden wij koken zonder gluten niet moeilijk? Wij gebruiken bijna geen kant en klaar producten en wat wij wel gebruiken is glutenvrij.
Wanneer je zelf bouillon trekt is het glutenvrij. Koop je bouillonblokjes, dan niet.
Koop je kant en klaar sausen, dan zitten er gluten in. Maak je de sausen zelf en je gebruikt geen tarwebloem maar andere bloemsoorten, dan heb je mooie glutenvrije saus.
Glutenvrije desserts maken is ook geen magie, koop je kant en klaar, tja dan zitten er weer gluten in.
Ok, brood is wel lastig. Wij bakken zelf geen brood, maar kopen dat in. Het vinden van goed en lekker brood is een uitdaging, maar uiteindelijk lukt dat ook.
Producten die niet gefabriceerd zijn, zijn meestal glutenvrij.
Denk maar aan alle verse vleessoorten, vis en schelpdieren en gevogelte. Verse groenten, aardappelen en vers fruit zijn allemaal volledig glutenvrij.
kant en klaar producten
In bijna alles wat in fabrieken verwerkt wordt zitten gluten, zelfs in dingen waar je het niet verwacht…shampoo!? Vlees is glutenvrij, kruiden zijn glutenvrij, maar als het vlees in de fabriek voorbereid wordt is deze combinatie niet glutenvrij. Denk aan onder andere vleeswaren, worst, gehaktballen en hamburgers. Alle kruiden en specerijen zijn glutenvrij. Koop je echter een kruiden melange dan zitten er ineens weer gluten in.
+ There are no comments
Add yours